Olika typer av motorcyklar

Olika typer av motorcyklar
Olika typer av motorcyklar

 

Tidigare på denna hemsida har det nämnts lite smått om olika typer av motorcyklar. Det kommer dock att vara så att ytan av detta område bara skummades, och inom det området finns det mycket mera att ta upp. Det talades om vad chopper och touringmotorcyklar var och att det fanns olika klasser indelade i vilken cylindervolym dessa fordon har. Nu kommer det att finnas många flera olika modeller som också har olika namn. Något mycket vanligt är det som i folkmun kallas för plastraket. Detta syftar då på alla de motorcyklar du ser på vanliga vägar, med hög effekt, mycket skydd i form av plast som liknar modellerna av alla de motorcyklar avsedda för banracing.

Du kommer också att ha alla de modellerna med öppen motor, där du kan se alla de olika kromade detaljerna och den stora motorn. Detta är för många de val som kallas för den klassiska motorcykeln, och är många gånger det som felaktig också kallas för en riktigt motorcykel. I det fallet handlar det bara om tycke och smak. Alla de olika fordon som finns inom det som klassas som motorcyklar är naturligtvis riktiga motorcyklar. Något som också alltid kallas för en riktig motorcykel är det välkända märket Harley Davidson. Bara på grund av detta så har alla dessa motorcyklar fått hamna i en helt egen kategori när det handlar om respekterade hojar.

Den stora skillnaden när det gäller olika typer av motorcyklar kommer ändå alltid att bli det som gör vilken motorcykel du får framföra, och det är då som det handlar om en lätt motorcykel eller om en tung. Det som klassas som en lätt motorcykel är allt som är över 50cc och upp till 125 cc.

rider