Skydda din motorcykel med cykeltak

Skydda din motorcykel med cykeltak
Skydda din motorcykel med cykeltak

När du äntligen har sparat ihop nog med pengar att köpa din efterlängtade motorcykel är det ingen nyhet att du måste ta hand om den om den ska fortsätta hålla sig i topptrim. Det räcker inte med att lämna in hojen på service två gånger om året utan du måste också skydda den mot väder och vind.

Enkla vindskydd

Det är inte alla som har förmånen att ha tillgång till ett stort garage där både bil och motorcykel med diverse tillbehör får plats. Du måste därför ha tänkt igenom var du ska ställa upp din motorcykel över natten, men också under de årstider där vädret faktiskt kan förstöra den. Din motorcykel klarar av att stå ute under enstaka regnskurar, stormar eller snöfall, men det den inte klarar är att lämnas ute hela vintern. Du bör därför överväga hur du ska förvara din motorcykel både kortsiktigt och långsiktigt redan när du köper den. Hos https://www.cykelboxen.se/cykeltak kan du hitta ett enkelt och billigt alternativ som helt enkelt går ut på att du köper ett vanligt cykeltak. På https://www.cykelboxen.se/cykeltak finns det cykeltak i varierande storlekar och utföranden och en hel del av dem passar alldeles utmärkt även för en motorcykel. Med ett cykeltak får du nämligen skydd från både nederbörd och vind.

Kapell och presenning

De allra flesta håller med om att det är en fantastisk upplevelse att köra motorcykel, men det kräver en hel del av föraren. För att bli en riktigt bra mc-förare behöver du satsa på både taktik och teknik, vilket betyder att du behöver fatta beslut och tänka självständigt både innan, under och efter din motorcykeltur. Till detta ansvarstagande kan du som förare lägga till att ta väl hand om ditt fordon, som i detta fall är din motorcykel. Förutom underhåll och service för att maskinen ska fungera optimalt skadar det inte att ta riktigt väl hand om den. Har du inte råd att bygga en carport eller ett garage till motorcykeln kan du satsa på ett cykeltak eller något så enkelt som ett kapell eller en presenning som du helt enkelt sveper om maskinen för att skydda den så mycket som möjligt. Den bästa lösningen är om du kombinerar ett enklare vindskydd med någon form av presenning.

Skydda motorn

Kyla, snö och is kan på sikt skada din motorcykel och det är onödigt. Se till att skydda den känsliga motorn och borsta bort snö och is regelbundet. Det bästa för motorcykeln är om den kan förvaras inomhus under tak under vintermånaderna för att minimera skaderisken. Har du inte råd att köpa vare sig vindskydd, cykeltak, kapell eller presenning kanske du kan hyra in dig i din grannes garage för en billig peng. Frågan är fri och ibland blir svaret glädjande.

rider