Jämför lån innan du köper motorcykel

Jämför lån innan du köper motorcykel
Jämför lån innan du köper motorcykel

Att köpa en motorcykel är aldrig en billig affär – om motorcykeln är billig beror det sannolikt på att den behöver flera omfattande reparationer. Man får därför räkna med att lägga ut åtskilliga tusenlappar i femsiffriga belopp för att få köra iväg på sin drömhoj. Många som drömmer om att åka motorcykel har heller inte tålamodet att på sikt spara ihop dessa tusenlappar, utan föredrar att ta ett lån för att kunna börja köra sin hoj så snart som möjligt. Det är inget fel med det – så länge man lånar pengar på rätt sätt.

Hur kan man då låna pengar på rätt eller fel sätt? För att göra det tydligt kan man ta en jämförelse som sannolikt går hem hos alla motorcykelfantaster: när de köper en motorcykel skulle de aldrig drömma om att gå ner till sin närmsta MC-handlare, fråga vilka motorcyklar de har, och sedan köpa den motorcykeln som handlaren sade att de fick köpa. Ändå är det just detta som många gör när de ska låna pengar. De går ner på sitt närmsta bankkontor, och frågar hur mycket de kan få låna med de ekonomiska förutsättningarna de har, och sedan accepterar de vackert de villkor som bankmannen eller bankkvinnan säger gäller.

Varför agerar vi så annorlunda i dessa situationer, som båda handlar om våra pengar? Innan man köper en motorcykel kollar man så klart runt hos olika MC-handlare, man tittar på annonser på nätet, och man jämför de olika hojarna med varandra: deras fördelar och nackdelar, deras pris, hur många mil de har gått, vilken årsmodell de är och så vidare. Precis samma sak bör man göra när man ska låna pengar, till sitt motorcykelköp eller till helt andra saker. Den enda skillnaden är att det är betydligt lättare att jämföra lånevillkoren hos olika banker och låneinstitut än det är att jämföra olika motorcyklar inför ett köp. För att låna pengar till de bästa villkoren behöver man nämligen bara gå in på https://www.zmarta.se/, och låta dem sköta jämförelsen åt en. Den tid man sparar på det sättet kan man istället lägga på att efterforska motorcyklar inför sitt köp, och de pengar man sparar genom att till exempel få en lägre ränta kan man lägga på motorcykelns försäkring eller på att köpa ett extra snyggt skinnställ, så att man kan åka säkert på sin nya motorcykel.

rider