Motorcykelslivet

Motorcykelslivet
Motorcykelslivet

Att leva med motorcykel


Söker du en förändring i livet? Då kanske livet med motorcykel är för dig. För motorcykelsentusiaster är motorcyklar inte bara fordon, utan det är en unik livsstil. Det finns inget mer livsbejakande och uppfriskande än att kliva upp på sin egna motorcykel och känna av kraften. Det är en känsla som inte går att jämföra med att köra bil, och det är just därför du måste köra en själv för att förstå vad det hela handlar om.

Motorcykeln är en symbol för frihet och en attack mot normerna, mot förtryck och orättvisa. Det är därför kulturen som bildats kring motorcyklar är rebellisk men samtidigt rättvis och omtänksam. Motorcykelskulturen är väldigt välkomnande för dig som nykomling, och du kommer snabbt in i gemenskapen och sjunker djupare i denna spännande livsstil. Att köra motorcykel handlar om att vara ett med vägen och att leva på sina egna villkor. Att stå ut från mängden och kliva ur det bekväma för att verkligen leva. Det är detta som går att se på “bikers” runtom i världen. Kanske känner du en själv?

Motorcykelns historia

Den första “motorcykeln” var ångdriven och uppfanns år 1867. Det var inte förrän 1885 som Gottlieb Daimler introducerade världens första bensindrivna motorcykel. Det tog tid för motorcykeln att få fäste i samhället, men tack vare företag som Harley-Davidson som grundades år 1903 lyckades motorcykeln göra en plats för sig i historian. Det var först under världskrigen som motorcykeln började användas mer allmänt som ett färdmedel, istället för hästar som man hade använt sig av tidigare för liknande syften. Många veteraner använde sig av motorcyklar även efter kriget för att återigen känna adrenalinet de hade upplevt i kriget. Detta blev födseln av vad vi idag kallar motorcykelgäng, och från detta utvecklades kulturen kring motorcyklar som vi känner den idag.

Ny eller begagnad?


Ska du köpa motorcykel så är det viktigt att veta om du ska köpa en ny eller en begagnad. Det finns ett band man utvecklar med en ny motorcykel, som man vet endast varit ens egen, som nog inte går att få med en begagnad. Man bildar en historia med sin egna, unika motorcykel, som inte går att sätta ett pris på. En ny motorcykel är dock självklart dyrare, och då blir frågan hur man ska göra för att få råd med sin drömcykel. Finansiering blir svaret och sidor såsom freedomfinance.se är bra alternativ för att du ska kunna köpa just den motorcykel du vill ha.

Sammanfattning

Motorcykeln är mer än ett fordon. Motorcyklar blir en del av ens identitet, och livsstilen ger så mycket för den som önskar en förändring och en hel del spänning i sitt liv. Se om en motorcykel är något för dig!

rider