Fina motorcykelvägar i sommar

Fina motorcykelvägar i sommar
Fina motorcykelvägar i sommar

Precis som de flesta andra svenskar längtar också motorcykelägare till sommaren, men de som har en motorcykel längtar av en särskild anledning, nämligen att de då äntligen kan köra ut sin hoj på några riktigt vackra sommarvägar och göra roliga dagsutflykter. Det finns gott om vägar i Sverige som bjuder på både vackra vyer från motorcykeln och intressanta utflyktsmål längs vägen.

En av de vägarna kallas ”Slingerbulten”, och går mellan Tungelsta och Rosenhill. Så som namnet antyder finns det inte många raksträckor på denna kurviga väg, och det är därför en vägsträcka som ska köras försiktigt – samma svängar som gör vägen rolig att köra på gör också att den är mycket olycksdrabbad. Längs med vägen passerar man Rosenhill Café, som är ett klassiskt MC-café.

Kan man inte få nog av vackra landskap kan man vid nästa utflykt bege sig till Vallentuna, och köra från Angarnsjöängens naturreservat förbi Orkesta, upp till Rickeby och ner igen till Sjökullarna i vada. Då kör man genom öppna åkerlandskap med många historiska sevärdheter längs vägen.

Precis som det hör sommaren till att åka motorcykel, hör det också sommaren till att bada. Om man är lite av en badkruka, och inte tycker om att bada i kalla svenska sjöar och hav, ska man istället investera i en badtunna. På det sättet kan man bada utomhus samtidigt som man njuter av skönt, uppvärmt vatten. Det är det perfekta sättet att slappna av efter en lång dag på vägarna med sin motorcykel!