Så förbereder du dig inför MC besiktning

Så förbereder du dig inför MC besiktning
Så förbereder du dig inför MC besiktning

Det finns många sätt att förbereda sig inför det att sin MC ska besiktigas. För det första bör man i god tid innan besiktningen se till att boka tid. Man bör också gå igenom sin MC så gått man kan innan besiktningstillfället för att upptäcka eventuella fel. Många saker så som däckens mönsterdjup, lampor, speglar och en hel del annat kan man som ägare till en MC själv kontrollera innan besiktningen ska äga rum. Ofta kan man åtgärda en del av dessa saker själv om det är fel på dem.

Om man får ombesiktning

Om man får en ombesiktning på sin MC på grund av att något är fel är det viktigt att åtgärda felen så snart som möjligt. När felen är åtgärdade är det dags att besiktiga MC:n igen. Då behöver man oftast inte boka någon tid. på besiktningens drop-in åker man till besiktningens adress under drop-in tiden. Man anmäler sin ankomst och väntar sedan på sin tur. Ibland kan väntetiden vara lång och ibland får man köra in sin MC på en gång efter det att man anmält sig. På ombesiktningen kollas att de fel som markerats blivit åtgärdade. Är allt i sin ordning får man ett nytt protokoll där det framgår att MC:n blivit godkänd. Då är man klar för vägarna ett tag till!

Om det är många fel

Om man innan besiktningen eller efter besiktningen upptäcker och får reda på att det är många fel på sin MC kan man välja att antingen reparera dem eller att köpa en ny MC. Oavsett vad man väljer att göra kan man drabbas av höga kostnader vid reparation eller nyköp. Om man inte kan lösa kostnaderna på egen hand och behöver hjälp från banken kan det vara bra att Jämföra lån med Sambla. Här kan man få hjälp med att hitta det lån som passar den aktuella situationen bäst och man behöver inte oroa sig för att massor av företag ska ta onödiga kreditupplysningar på en. Här kan man med en gång se vilka banker och långivare som kan tänkas vara aktuella att ansöka om lån hos.

rider