Lån och försäkringar till motorcykeln

Lån och försäkringar till motorcykeln
Lån och försäkringar till motorcykeln

Att köra motorcykel är en härlig upplevelse. Tyvärr tillhör det inte den billigaste hobbyn. En ny motorcykel kan kosta hundratusentals kronor om det är en värstingmodell du är ute efter. Det går såklart även att köpa billigare varianter och äldre motorcykelmodeller precis som det går att göra på bilmarknaden. En viktig sak att veta är att det skiljer ganska mycket mellan försäkringspremien bland olika modeller Har du hittat din drömmotorcykel är det även viktigt att jämföra lån innan du köper den eftersom det kan spara dig många slantar i räntekostnader. Tänk också på att motorcykelkläderna är ganska dyra. Du kan räkna med 15 000 för stövlar, hjälm, ryggskydd och ställ.

En bra motorcykelförsäkring

De som funderar på att köpa en motorcykel bör jämföra de olika mc-försäkringar som finns. Ja, inte bara de som funderar utan även de som redan har en motorcykel. Det skiljer sig nämligen rejält mellan de olika aktörerna, både vad det gäller villkor och pris. Stirra dig inte blind på vilken som har lägst månadskostnad utan istället på vad som ingår i försäkringen. Därefter kan du jämföra vilken som passar för dina ändamål. Det är viktigt med försäkringar av flera olika orsaker, en är att motorcyklar stjäls och är attraktiva byten. Sedan är det tyvärr också vanligt med olyckor bland motorcyklister. En vanlig orsak är grus i kurvor som kan leda till sladd. Just kurvor är den vanligaste platsen för olyckor både vad gäller singelolyckor som kollisioner. Se därför alltid till att ha en giltig försäkring innan du ger dig ut på vägarna.

Jämför olika lån

Att köra eller bygga motorcyklar är ingen billig hobby. Är det den första motorcykeln du ska köpa kan det vara bra att veta att det finns flera olika lån att välja mellan. Ett vanligt “rookie-misstag” som många gör är att de inte jämför olika villkor utan direkt vänder sig till sin bank där de har huslånet eller sparkontot. Idag finns det flera uppstickare på marknaden som kan ge de gamla “storbankerna” en match när det gäller lån till motorcykeln. Gammal är inte alltid bäst, så det kan löna sig rejält att läsa villkoren på mindre långivare, vissa kanske till och med har ett lån utformat för motorcyklar. Det går att reducera kostnaderna till din hobby rejält bara du lägger ner lite tid och efterforskningar kring ekonomin. Det kan spara dig många sköna slantar som du istället kan spendera på att köra din motorcykel.

rider