Motorcykelsemester i Europa

Motorcykelsemester i Europa
Motorcykelsemester i Europa

Drömmer du om en motorcykelsemester i Europa? Kanske lockas du av tanken att köra på slingriga vägar i Alperna eller att blicka ut över ett över ett kristallblått Medelhav. Resemagasinen är fyllda med resmål som vi gärna upplever från motorcykelsadeln. Det är lätt att svepas med av semestervågen och glömma att det faktiskt finns en hel del praktiska frågor som du bör ha koll på innan du ger dig av. Här bjuder vi på inspiration, och påminner om vad du bör tänka på, innan du trampar gasen i botten. Addera gärna de praktiska tipsen till din egen checklista inför semestern!

Vilket är det bästa mc-resmålet i Europa?

Att ge ett generellt tips på ett semesterupplägg som passar alla är naturligtvis svårt. Vilken typ av upplevelser du är ute efter? Kanske vill du njuta av vackra bergsvägar eller så letar du efter Tips på fina stränder? Tjusningen med en motorcykelsemester är att improvisera. Försök att undvika motorvägar och se var landsvägen tar dig. De bästa sevärdheterna lurar ofta runt kröken längs en pittoresk mindre väg. Att stanna till på mc-träffar eller renodlade campingar för motorcyklister är ett trevligt sätt att träffa likasinnade. I Allessandria i Italien arrangeras den kända Madonna-träffen. Där du kan mingla med med 10 000 deltagare och erbjuds en unik möjlighet att få din motorcykel välsignad! Campingen i Heiligenblut i Österrike är populärt bland nordbor på motorcykel. Många väljer att kombinera plånboksvänliga tältnätter med värdshus. Om du söker en budgetvänlig semester så är östra Europa fortfarande relativt prisvänligt med svenska mått mätt.

Att tänk på innan du ger dig av

En motorcykelsemester är påfrestande för din hoj! Se till att få din motorcykel servad innan avresa. Motorolja och filter hör till det allra viktigast att se över. Se även till att ha däck som inte är alltför slitna. Vilka papper behövs ? Förutom körkort behöver du ta med dig ett giltigt pass. Se till att ha med dig motorcykelns registreringsbevis. Din motorcykel ska vara helförsäkrad, annars kan en olycka bli mycket kostsam. I en del länder behöver du en internationell försäkringsbekräftelse, hör efter med ditt försäkringsbolag om vad som gäller. Se även till att ha en reseförsäkring, en sådan är ofta inkluderad i din hemförsäkring. Nuförtiden behövs sällan resevaluta medföras i en påse runt halsen, undantaget kan vara isolerade platser det är långt mellan bankomaterna. Se till att ha ordentligt med pengar på kontot när du ger dig av. Att sälja fakturor är ett sätt att få mer pengar i till semesterkassan. Trevlig tur!

rider