Så skyddar du din motorcykel från stöld

Så skyddar du din motorcykel från stöld
Så skyddar du din motorcykel från stöld

Vill man skydda sin motorcykel från stöld, räcker det inte att bara hänga på ett passande lås för att uppfylla kraven försäkringen ställer. Det räcker inte heller att göra det svårt för en eventuell tjuv att ta med sig motorcykeln. Det handlar i mångt och mycket bara om att låsa den på rätt sätt, på rätt ställe och med rätt sorts lås. Det bästa är att låsa fast motorcykeln i en stabil och hållbar del i den nära omgivningen. Exempel på detta är en lyktstolpe, eller ett bra cykelställ. Det gäller att kolla låset, motorcykeln och det man låser fast i noga, så man kan känna sig säker.

Hur man låser fast sin motorcykel

motorcyklar är mycket stöldbegärligt och de är lite svåra att låsa fast på rätt sätt. Om du fäster låset i motorcykelns framdäck är det lätt för en tjuv att skruva av däcket och ta resten av cykeln. Lås av kättingtyp fästs bäst runt ett fast föremål, och runt ramen. Tänk dock på att de flesta trafikskyltar, gatuskyltar och busshållplatsskyltar går att lyfta av rakt uppåt, och är alltså inte pålitliga att låsa fast cykeln i. Det är också bra att lämna cykeln där det är upplyst och mycket folk i rörelse. Det är dock ingen garanti för att ingen ska försöka stjäla motorcykeln. Den mest orädda tjuv kan försöka trots mycket folk i närheten. Det allra bästa är att ställa in motorcykeln i ett garage, eller dolt på en privat tomt om man har möjlighet.

Motorcyklar är dyra

En motorcykel är inte ett billigt föremål, och de går ofta att sälja dyrt även begagnade. Det är ofta därför de är så stöldbegärliga. Om olyckan varit framme får du ofta ut pengar på försäkringen om du inte kan få tillbaka din motorcykel. Täcker inte detta hela beloppet för en ny motorcykel kan du behöva ta ett lån på resten av beloppet. mobillan.se ger dig bra villkor, och låg ränta på dina lån. Här får du snabbt besked på om din låneansökan godkänts och du kan snart åka och köpa din nya motorcykel. Tänk på att låsa fast din motorcykel med ett lås som är godkänt av både försäkringsbolaget och stöldskyddsföreningen. Låset måste också svara till hur stöldbegärlig din motorcykel är, och din försäkrings villkor. Dessa framgår i ditt försäkringsbrev.

rider